GIN GRIFFIN

Padalo Griffin spada v kategorijo lahkih malih padal ("mini-wing"). 16m2 hitre in dimanične zabave poveča težo nahrbtnika le za 2,1 kg. Izkušeni para-alpinisti in turni piloti boste opazili, kako Griffin usklajeno združuje letalne lastnosti "speedwing" padala z zmogljivostmi jadralnega padala.

Cena

Vsestransko

Padalo Griffin se ponaša z izjemno širokim certificiranim razponom obtežitve. Pri letenju z obremenitvijo blizu zgornje meje je padalo zelo hitro in dinamično ter zato primerno le za zelo izkušene pilote. Pri manjši obremenitvi pa se padalo obnaša manj dinamično in mu je kos tudi širši krog pilotov. S spreminjanjem krilne obremenitve tako lahko lastnosti padala prilagajamo glede na letalne pogoje, osebni okus ali raven izkušenosti.

Lahko, vendar zanesljivo

Griffin je med najlažjimi padali v svoji kategoriji - tehta le 2,1 kg in se kompaktno pakira. Vendar je padalo kljub nizki teži grajeno zanesljivo in trpežno; za enostavnejšo in trajnejšo uporabo so glavne in srednje nosilne vrvice krite s plaščem. Standardna različica padala je opremljena z enostavnimi gurtnami iz 12 mm kevlarja, ki jih je po želji mogoče zamenjati z lažjimi Dyneema gurtnami in mehkimi vpetji ("soft shackle").

Dogodivščine kjerkoli

S padalom Griffin je mogoče enostavno vzleteti tudi z zahtevnih vzletišč in v težjih vremenskih pogojih. Z dobrim drsnim razmerjem nam Griffin omogoča, da se še pravočasno izgonemo raznim zagatam in se v dobrih pogojih povzpnemo vse do baze.

Lastnosti

  • GIN tehnologija enakomerne razporeditve tlaka v kupoli (EPT - Equalized Pressure Technology)
  • "S-odprtine" za boljše napihovanje kupole
  • 3 trakovi gurten/3 linije vzdolž razpona kupole
  • Linije so ločene po barvah za lažje razločevanje
  • Lahki, vendar trajni materiali
  • Pospeševalnik s kroglico (“Kick down”)

Po želji

Standardne 12 mm kevlar gurtne je po želji mogoče zamenjati z lahkimi Dyneema gurtnami in mehkimi vpetji ("soft shackle").

V paket je vključeno

Sorodni artikli