GIN YETI 5

Dobavljivost

Nekateri modeli so na zalogi.

Modeli na zalogi

27 red

Cena

Svet zase

Yeti 5 je padalo lahke konstrukcije, namenjen širokemu razponu uporabnikov in uporabe: od začetnikov do izkušenih pilotov, od sproščenega letalnega pohodništva do gorskih avantur.

Padalo Yeti v peti izdaji prinaša novo svežino: je še lažje in kompaknejše, vzletanje je ena sama preprostost, pobiranje dviganj pa užitek. Popolnoma nova oblika kupole omogoča nagel vzlet; z nizko hitrostjo prevlečenega leta so pristanki nežni in kontrolirani - tudi tam, kjer je prostora zelo malo. Vsem, ki svoje dejavnosti v gorskem okolju radi združijo z letenjem, ali pa za lahkoten vstop v svet jadralnega padalstva iščejo najprimernejše padalo, podaja Yeti 5 ključ do avanture.

Nov pogled na hike’n fly

Yeti 5 se izrazito razlikuje od svojega prehodnika; zaradi manjše vitkosti in manjšega števila celic je padalo za letenje enostavnejše, za prenašanje pa lažje in kompaktnejše. Poleg uporabe za hike’n fly in gorsko turno letenje zato Yeti 5 izpolnjuje vse kriterije, da lahko tudi idealno prvo lastno padalo za začetnika ali padalo za sproščeno rekreativno letenje.

1,2,3, vzlet!

Doslej najenostavnejše vzletanje; priprava in razprostiranje vrvic je preprosta, padalo dvignemo brez napora, padalo se hitro stabilizira nad glavo. Padalo ima zelo nizko minimalno hitrost, kar pomeni vzlet po le nekaj korakih.

Več kot le spust v dolino

Yeti 5 omogoča še vse kaj več kot le hiter spust v dolino. Tudi v zahtevnejših pogojih daje s stabilnim obnašanjem in odpuščanjem napak pilotu občutek trdnosti, varnosti in gotovosti. Prenovljena oblika kupole ima manj ukrivljenosti in nižjo vitkost, kar omogoča uživaško pobiranje šibkih dviganj.

Ogromen razpon hitrosti

Padalo Yeti 5 ima nizko minimalno hitrost, hkrati pa relativno visoko najvišjo hitrost, zato se dobro obnese tako pri pristajanju na omejenem prostoru, kot tudi pri prodiranju v veter. Na celotnem razponu teže padalo omogoča popolno vodljivost in zahvaljujoč naprednemu profilu tudi vrhunsko stabilnost pri uporabi pospeševalnika.

Tehnične podrobnosti

  • Tehnologija enakomernega tlaka v kupoli (Equalized Pressure Technology - EPT)
  • 3 trakovi na gurtnah/3 linije vzdolž razpona kupole
  • Tanke PPSL Dyneema spodnje vrvice s plaščem in gornje vrvice brez plašča
  • Premišljena notranja konstrukcija in namestitev točk vpetja vrvic na kupoli omogoča prihranek pri teži
  • Optimizacija napetosti kupole na prednjem robu
  • Mala rebra na zadnjem robu pripomorejo k boljši vodljivosti in letalnim lastnostim
  • Pospeševalni sistem s Harken škripci
  • Sistem obročkov na zadnjem robu za mehko in natančno vodenje
  • Izbira materialov za kar najmanjšo težo kupole: 34g naprednji zgornji površini in 27g na zgornji, zadnji in spodnji površini
  • Običajne gurtne je po želji mogoče zamenjati za lažje Dyneema nosilne trakove

Uradna spletna stran proizvajalca

* Pred nakupom jadralnega padala vam svetujemo, da nas pokličete ali kontaktirate. Z veseljem vam bomo pomagali z nasveti in izbiro jadralnega padala primernega vašemu znanju in izkušnjam.

Sorodni artikli