GIN YETI 4

Yeti 4 je vsestransko padalo, primerno za turno letenje, jadranje in sproščene prelete. Z veliko ponudbo različnih velikosti padalo ustreza širokemu krogu pilotov: začetnikom, občasnim letalcem in tudi izkušenim avanturistom.

Cena

Preprostost kot razvojni koncept

Yeti 4 kategorijo lahkega jadralnega padalstva prinaša udobje, enostavnost in preprostost.

Vrvice treh linij na tleh enostavno razločimo in razvozlamo. Kupola se hitro in enakomerno napolni z zrakom, tudi kadar so vzletišče in razmere vse prej kot idealni. Ker je točka prevlečenega leta na nizki hitrosti, se padalo pri vzletu hitro odlepi od tal, pri pristanku pa omogoča varno upočasnitev. Padalo gre odzivno in igrivo v zavoj, ki deluje usklajeno in udobno.

 

Več kot le ultralahko padalo

Z napredno tehnologijo (Equalized Pressure Technology - EPT) so krilo izrazito izpopolnili, zato za padalo s takšno stabilnostjo in razmeroma nizko vitkostjo nepričakovano dobro planira. Poleg tega se odlikuje tudi z odličnim pobiranjem - omogoča natančno centriranje termičnih dviganj. Yeti 4 daje občutek varnosti, zato vas tudi v zahtevnih razmerah volja do letenja ne bo kar tako minila.

Natančnost pri izdelavi in izbor najbolj trpežnih lahkih materialov pri običajni in skrbni uporabi padalu zagotavljata dolgo življenjsko dobo. Yeti je izdelan iz zadnje generacije dvoplastnega blaga Skytex proizvajalca Porcher Sport.

 

Enostavno ali dinamično, ultra lahko ali ektremno lahko - izbira je v vaših rokah

Yeti 4 ima razširjen razpon teže. Pri uporabi v običajnem razponu teže je padalo enostavno in ubogljivo tudi za pilote, ki ne letijo tako pogosto. Pri veliki obtežitvi razširjenega razpona teže pa izkušeni piloti lahko uživajo v dinamičnem letenju v zahtevnih vremenskih pogojih. Yeti 4 ima certifikat EN A tako za običajen kot tudi za razširjen razpon teže.

Padalo ima standardne gurtne iz kevlarja, po želji pa jih je mogoče nadomestiti z Dyneema gurtnami, ki skupno težo padala zmanjšajo še za dodatnih 300 g in tako padalo postane eno najlažjih v svojem razredu. Glavne in srednje nosilne vrvice so za enostavnejšo in dolgotrajnejšo uporabo oblečene v zaščitni plašč.

Yeti 4 je prava izbira za vse, ki si želijo združiti minimalizem opreme z maksimalnim letalnim užitkom. Izkusite ljubezen na prvi polet!

 

Tehnične podrobnosti

  • Tehnologija enakomernega tlaka v kupoli (Equalized Pressure Technology - EPT)
  • "S-odprtine" za boljše napihovanje kupole
  • 3 trakovi na gurtnah/3 linije vzdolž razpona kupole
  • Linije so ločene po barvah za lažje razlikovanje
  • Močni in trajni materiali
  • Pospeševalnik s kroglico (“Kick down”)
  • Možnost namestitve Dyneema gurten za 300 g zmanjša skupno težo padala

Uradna spletna stran proizvajalca

* Pred nakupom jadralnega padala vam svetujemo, da nas pokličete ali kontaktirate. Z veseljem vam bomo pomagali z nasveti in izbiro jadralnega padala primernega vašemu znanju in izkušnjam.

V paket je vključeno

Sorodni artikli