GIN LEOPARD

Letalna popolnost še nikoli tako enostavna

Padalo Leopard se s prelomno harmonijo letljivosti in enostavnosti obrača na tekmovalne preletaše in vrhunske tekmovalce v razvoju.

Leopard si deli podobne gene s padali Explorer (EN B) in Bonanza 2 (EN C). To in pa GIN-ovih 8 let nenehnega ukvarjanja z razvojem zmagovite serije dvolinijskega padala Boomerang se skupno sešteje v izraziti napredek na več ključnih področjih:

Uravnoteženost

V primerjavi z dvolinijci in padali visokih letalnih zmogljivosti v preteklosti je padalo Leopard na celotnem razponu pospešenega letenja stabilnejše pri nihajih po vpadnem kotu. Ker se tudi stabilizatorji krila izjemno dobro upirajo zapiranjem, ima pilot na padalu Leopard pri običajnem letenju veliko manj dela.

Vodljivost

Piloti na padalu Leopard najprej opazijo, kako je v zraku trdno in povezano, vendar ne togo – daje občutek celostnega krila, ki pilota neposredno poveže z obdajajočim ozračjem. Krilo gre v zavoj natančno in usklajeno, pospeši v termična dviganja in ohranja prvovrstno stabilnost pri nihajih.

Povratne informacije in "nos" za termična dviganja

Leopard se odziva z nežnimi, vendar zelo razumljivimi povratnimi informacijami. Na preskokih nas občutki spreminjanja pritiska na B liniji enostavno usmerjajo v območja z dviganji. Če mu pustimo leteti, padalo samodejno vleče v dviganja. V termičnem dviganju nam povratne informacije padala pomagajo ostajati v središču.

Podrobnosti

  • Druga generacija tehnologije enakomerne razporeditve tlaka v kupoli (Equalized Pressure Technology - EPT) izrazito izboljšuje razmerje med dviganjem in zračnim uporom ter stabilnost krila pri pospešenem letu
  • Dve liniji, enostavna vodljivost z B linijo
  • 86 celic omogoča čisto zgornjo površino z majhnimi izboklinami
  • Izpopolnjeno zaporedje treh ali štirih celic, združenih v skupine
  • Prečne ojačitve notranje konstrukcije za boljšo stabilnost kupole
  • Vrvice aramid brez plašča
  • Mala rebra na zadnjem robu

Materiali

Kupola

Zgornja površina prednjega roba: Porcher Skytex, 38 g/m²

Zgornja površina: Porcher Skytex, 32 g/m²

Spodnja površina: Porcher Skytex, 27 g/m²

Vrvice

Gornje: Edelrid 8000 / U-050 / 070 / 090 (aramid brez plašča)

Srednje: Edelrid 8000 / U-050 / 090 / 130 (aramid brez plašča)

Glavne: Edelrid 8000 / U-050 / 070 / 190 / 230 / 360 (aramid brez plašča)

Uradna spletna stran proizvajalca

* Pred nakupom jadralnega padala vam svetujemo, da nas pokličete ali kontaktirate. Z veseljem vam bomo pomagali z nasveti in izbiro jadralnega padala primernega vašemu znanju in izkušnjam.

V paket je vključeno

Sorodni artikli