GIN CONDOR

Condor: za motorizirane tandeme

Padalo Condor je tandemsko padalo za letenje z motorjem. Nadaljuje tradicijo uspešne serije tandemskih padal Fuse - s prilagoditvami za letenje na motorni pogon.

Učinkovito vzpenjanje in drsno razmerje

Padalo Condor se ponaša z dobrim drsnim razmerjem in profilom visokih letalnih performansov. Odlično se vzpenja tudi pri velikih obremenitvah krila, zato se dobro ujame z vsemi kombinacijami trike-ov in sedežev z motorjem. Zahvaljujoč obliki profila in dolgim (11 cm) trimerjem padalo omogoča širok razpon hitrosti in dobro fineso, kar se najbolj pozna pri nizki porabi goriva.

Vzlet in pristanek brez napora

Padalo Condor je na tleh enostavno obvladljivo: mehko in enakomerno se napolni z zrakom v vseh letalnih pogojih. Tudi pri majhni hitrostih profil padala ustvarja dovolj vzgona, zato za vzlet potrebuje majhno hitrost in malo prostora.

Širok razpon obtežitve

Padalo Condor lahko obtežimo v širokem razponu, zato nima težav tudi s prenašanjem trike konstrukcij. Dve različni velkosti padala pokrivata razpon obtežitve od 110  do 405 kg.

Podrobnosti

  • Tehnologija enakomerne razporeditve tlaka v kupoli (Equalized Pressure Technology - EPT) za večjo stabilnost, vodljivost in performanse.
  • Tanjši profil izboljšuje obnašanje padala pri vzletu in zmanjšuje skupno težo padala.
  • Razporeditev in oblika linij in gurten sta prilagojeni za vlečenje velikih ušes (prilagojena vrvica A3 in deljena A-linija).
  • Sistem za zaklep velikih ušes.
  • Dolgi trimerji (11 cm) omogočajo boljše prodiranje, npr. v močnejše dolinske vetrove. S trimerji je mogoče vpadni kot padala nekoliko zmanjšati ali precej povečati, s čimer lahko hitrost letenja prilagajamo za celoten razpon obtežitve.
  • 20 mm gurtne (technora in poliester).
  • Padalo prejmete pakirano v XXL nahrbtnik.

Materiali

Zgradba kupole

Zgornja površina: Dominico 30 DMF (WR) 41g/m2

Spodnja površina: Dominico N20 DMF (WR) 35g/m2

Rebra: Porcher Skytex 9017 E29A / Dominico N30 DFM 32g/m2

Vrvice

Zgornje: Edelrid 7950 (Sleeved dyneema)
Srednje/spodnje: Edelrid 7343 (s plaščem technora aramid)

Uradna spletna stran proizvajalca

* Pred nakupom jadralnega padala vam svetujemo, da nas pokličete ali kontaktirate. Z veseljem vam bomo pomagali z nasveti in izbiro jadralnega padala primernega vašemu znanju in izkušnjam.

Sorodni artikli