GIN YETI TANDEM

Teža krila - kot solo, letenje - kot solo, užitek - tandemski! Vsak milimeter kupole novega tandema Yeti je zasnovan in krojen v skrbi za kar najbolj lahkotno letenje. Padalo je na vseh ravneh premišljeno do potankosti: od izbire materialov in tehnologije notranje konstrukcije, do metod izdelave. Predhodnik je tehtal 7,2 kg, novi Yeti pa le 5,6 kg.

Cena

Ne le za gorništvo

Zaradi lahke kupole padalo omogoča enostavno polnjenje in vzlet, v zraku se dobro obnese. Prenovljeni tandem svojega predhodnika presega na vseh ravneh. Prav tako kot za gorsko, se nanj lahko pripnemo tudi za zgolj prostočasno letenje.

 

Sproščen vzlet

Pri vzletu pride padalo nad glavo enostavno in brez zaganjanja, hitro se odlepi od tal. Tandem Yeti se izkaže tudi takrat, ko nam letalni pogoji ne gredo ravno na roko. Visoke nadmorske višine, nekaj hrbtnega vetra ali vetra od strani - Yeti je vsemu kos.

 

Ne zgrešite dviganja

Padalo je v zavoju natančno, komande so mehke, pritisk na njih se stopnjuje. Krilo tenkočutno posreduje pilotu uživaške letalne občutke, hkrati pa ga navdaja z občutkom varnosti in gotovosti. Dobra povratna informacija nam omogoči, da šibko dviganje začutimo, precizna vodljivost pa, da takšno dviganje s pridom izkoristimo.

 

Sanjsko lebdenje

Tandem Yeti ima zmerno vitkost, kljub temu pa dobre letalne zmogljivosti. Lahki materiali dajejo občutek lahkotnosti - na spustu daje padalo občutek lebdenja.

 

Pristajanje na omejenem prostoru

Tandem Yeti dobro leti tudi pri nizki hitrosti, zato omogoča enostavno pristajanje na zelo omejenem prostoru - tudi pri veliki obremenitvi.

 

Grajen, da traja

Lahka padala se po trajnosti sicer težko kosajo z običajnimi, vendar je proizvajalec za izdelavo tandema Yeti uporabil le najboljše lahke materiale kot je Porcher Skytex 27 in 32. Pri skrbni uporabi boste na padalu lahko uživali dolga leta.

 

Vedno pripravljen za avanturo

Tandem Yeti se pakira kompaktno kot solo padalo. Imejte ga v prtljažniku poleg solo padala - za vsak slučaj ...

 

Podrobnosti

  • Dyneema gurtna s trimerji je povezana neposredno na glavne nosilne vrvice
  • Dyneema triangel
  • Sodobna konstrukcija prednjega roba
  • Dovršena oblika krila in njegove notranje zgradbe
  • Dodatne ojačitve na rebrih omogočajo boljšo razporeditev teže

 

Materiali

Zgornja površina: Porcher Skytex 27 / 32

Spodnja površina: Porcher Skytex 27

Rebra: Porcher Skytex 32

Gurtne: Bainbridge 4mm dyneema

Uradna stran proizvajalca

* Pred nakupom jadralnega padala vam svetujemo, da nas pokličete ali kontaktirate. Z veseljem vam bomo pomagali z nasveti in izbiro jadralnega padala primernega vašemu znanju in izkušnjam.

Sorodni artikli