UP LHOTSE 2

Z drugo generacijo padalo Lhotse² nadaljuje uspešno zgodbo padala "jupi" lahke gradnje v razredu EN-B. Zasnovano je na podlagi padala Kibo² in je z lahko konstrukcijo odličen spremljevalec za "hike'n'fly", bivak letenje in potovanja. Padalo navdušuje s privlačno in natančno vodljivostjo ter okretnostjo, s svojim vzornim obnašanjem v dviganjih in na preskokih pa vzbuja apetite po daljavah. Nizke teže padala se bo razveselil tudi vaš hrbet.

Kaj je novega?
Lhotse² sledi tehničnim novostim, s katerimi se že ponaša padalo Kibo². Kostruktor Franta Pavloušek je za UP razvil sistem negativnega 3D modeliranja površin, s katerim svojim padalom dajejo tipičen izčiščen prednji rob. S pristopi, ki so sicer preizkušeni na dvolinijskih padalih, so izpopolnili tudi letalne lastnosti padala EN-B: večje število celic in daljše ojačitvene palčke na prednjem robu. Tako kot pri drugih novejših padalih podjetja UP, so tudi pri Lhotse² šivi v malih rebrih skriti. V primerjavi s predhodnikom je padalo lažje za 100-200g in je na voljo v dodatnem četrtem razponu vzletne teže.

Komu je padalo namenjeno?
Lhotse² izpolnjuje vse pogoje, da je lahko najljubše padalo za vsakodnevno letenje ali pa dodatno lahko padalo za občasne avanture. Materiali visoke kakovosti omogočajo trajnost tudi ob redni rabi, premišljena konstrukcija pa sugerira vsestransko uporabnost: od letenja v gorah in v termičnih pogojih, do dolgih preletov in potovanj. Padalo je primerno za vse nadobudneže, ki se želijo iz razreda A povzpeti v razred B, kot tudi za vse izkušene letalce, ki varnost pri letenju postavljajo na prvo mesto.

Kako padalo leti?
V primerjavi s predhodnikom je padalo Lhotse² za letenje še enostavnejše. Vzletanje daje dovolj zanesljivosti tudi v zahtevnih pogojih in na slabo preizkušenih vzletiščih. Padalo je v zraku ukrojeno za užitek in razveseljuje tako z okretnostjo kot tudi s hitrostjo in fineso na preskokih dolin ter letenju v veter. Letenje daje športni vtis, padalo se natančno odziva na vsak poteg na komandi, v turbulenci in pri pospešenem letu je kupola še bolj trdna in stabilna v primerjavi s predhodnikom. Tako kot je padalo lahko za prenašanje na hrbtu je tudi enostavno za premagovanje daljav po zraku.

Paket vključuje:

Lahki Summiteer nahrbtnik (velikost S za vse velikosti padala), notranjo vrečo za padalo, trak za pakiranje, UP darilce, UP nalepke.

Če želite pri teži padala prihraniti še več, lahko padalo brez doplačila naročite opremljeno z lahkimi (Dyneema) gurtnami.

Izbira velikosti padala UP

Uradna spletna stran proizvajalca

* Pred nakupom jadralnega padala vam svetujemo, da nas pokličete ali kontaktirate. Z veseljem vam bomo pomagali z nasveti in izbiro jadralnega padala primernega vašemu znanju in izkušnjam.