You are here

GIN GANGSTER 2

Gangster 2 je agilno "freestyle" padalo v varnem območju svojega razreda. Kot nalašč za "wagga" igranje in razvijanje akrobatskih veščin, nič pa mu ne preprečuje, da se ne bi podal tudi na celodnevno jadranje in prelet.

Od "freestyle" do akrobatskega letenja

Padalo Gangster 2 ima precizen in agilen karakter, zato je idealen za "freestyle" igranje v zraku. Vijuganje med ovirami je sproščeno in zabavno. Kljub temu, da padalo daje občutek dinamičnosti, ostaja v območju udobne varnosti.

Gangster 2 ima vse, kar mora imeti padalo za akrobatsko letenje. Ukazi na komandah se hitro in natančno prenašajo v gibanje, padalo omogoča vse temeljne akrobatske manevre, zato je izvajanje SAT-ov, helikopterjev in wingover-jev zelo preprosto. Točka prevlečenega leta je jasno definirana, pritisk na komandah pa dovolj izrazit, da je mogoče brez težav oceniti prave trenutke pri izvajanju globoko prevlečenega leta in helikopterjev.

Od sproščenega pobiranja dviganj do razburljivih akro manevrov

Padala za "freestyle" pogosto zatajijo, ko se znajdejo pred termičnim dviganjem; Gangster 2 pa s tem nima težav, saj ima lastnosti, ki omogočajo odlično in udobno pobiranje v termiki. Zato lahko stil letenja svobodno prilagodimo danim razmeram in razpoloženju.

Pri akrobatskih manevrih padalo enostavno doseže globoko prevlečeni let, nihaj naprej pri izhodu je manj sunkovit. Pri zasnovi padala Gangster 2 so po GIN akrobatskem padalu Rage posnemali in nadgradili sistem zračnih odprtin na spodnji strani krila. Odprtine so razporejene med B/C in C/D linije ob sredini kupole in pri negativnih zavojih pripomorejo k ohranjanju pritiska v kupoli.

Velikost, primerna stilu letenja

Padalo je na voljo v dveh velikostih. Velikosti 22 ima certifikat EN C. Velikost 20 je brez certifikata, vendar se od padala velikosti 22 po bistvenih letalnih karakteristikah ne razlikuje. Obe različici sta opravili obtežitveni test (EN 926-1) pri pospeških nad 12G pri obtežitvi 120kg. Zaradi dovršene tehnologije izdelave je padalo na testih zdržalo vse do 14751N.

Podrobnosti

  • Zračne odprtine na spodnji površini kupole za boljši pritisk v notranjosti pri izvajanju negative.
  • Lahka, vendar trajna konstrukcija.
  • Zasnova 4 linij zagotavlja enakomerno porazdelitev sil, kar je na zadnjem robu kupole za izvajanje globoko prevlečenega leta bistvenega pomena.
  • Izbira materialov je kompromis med trajnostjo in nizko težo: material 38g/m2 na prednjem robu in 32g/m2 zadaj.

Uradna spletna stran proizvajalca

* Pred nakupom jadralnega padala vam svetujemo, da nas pokličete ali kontaktirate. Z veseljem vam bomo pomagali z nasveti in izbiro jadralnega padala primernega vašemu znanju in izkušnjam.